Kuchtík KACHLÍK XVII. v červnu...
Autor: Ludmila Cecavová <mskachlikova17(at)gmail.com>, Téma: Kuchař Kachlík, Vydáno dne: 29. 05. 2017



Chřestová polévka

2 lžíce másla, 1 cibule, 0,50 l vody, balíček chřestu, citrónová kůra, 200 ml smetany, 3 žloutky, sůl
Postup: V hrnci rozpustíme máslo a zpěníme na něm nakrájenou cibuli, zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Chřest nakrájíme na kousky, přidáme do vody a vaříme 10 minut. Přidáme citrónovou kůru a vše rozmixujeme dohladka. Ve smetaně rozmícháme žloutky a za stálého míchání přilijeme k rozmixované polévce. Povaříme pár minut, pak ještě jednou rozmixujeme a podáváme.